GROUP 2

MAXIMUMOT a MAXIMUMÉRT!

Az összes sportágban évről évre egyre magasabbak a követelmények. Harc a másodpercekkel, a kilókkal, vagy épp a centiméterekkel – ez egy kiélezett a küzdelem, ami a lovassportok területén sincs másképp.

A lovaknak a fokozott igénybevételhez speciális táplálékra van szükségük. Nekik már nem elegendő csak a szénára és zabra alapozott takarmányozás.

Mindemellet  a ló érzékenyen reagál a legkisebb hiányosságra is, szükségletei nem megfelelő ellátása könnyen azt eredményezheti, hogy a versenyen nem tudja a legjobbját nyújtani.

A GROUP lótápok harmonikus egységben tartalmazzák mindazokat az anyagokat, amelyekre a fokozott fizikai és szellemi igénybevételkor szüksége van a szervezetnek.

Minden, ami nem dopping!

A GROUP lótakarmányok fontosabb jellemzői:

 • A lótakarmány gabonái (árpa, búza) hidrotermikus eljárással kezeltek, emiatt könnyen emészthetőek. Ezek a főzött gabona magvak energiát szolgáltatnak anélkül, hogy feleslegesen terhelnék az emésztőrendszert. A főzött gabonapelyheket a lovak szívesen fogyasztják.
 • A fehérje nagy részét jól emészthető, főzött, teljes olajtartalmú szójapehellyel visszük be.
 • Rostforrásként szárított almadarát használunk.
 • Az alma nyálkaanyagai védik a bélcsatorna falát a káros hatásoktól.
 • A lucernaliszt értékes karotin forrás. A béta-karotinnak a szervezeten belül antioxidáns szerepe van, tehát az oxidáció szövetkárosító hatásait csökkenti. Sejt- és hámvédő hatású. Ezenkívül fontos szerepe van a szaporodási folyamatokban.
 • Energiaforrása a szójaolaj, amelyet a ló rendkívül gyorsan át tudja alakítani energiává. A szójaolaj az emésztés folyamán fokozatosan szabadul fel, mivel az a szójapehely sejtjeiben található. A szervezet egyenletesen, a sejtek megemésztése során fér hozzá.
 • A lótakarmány gyorsan felszívódó szőlőcukrot illetve magas melasztartalma révén répacukrot is tartalmaz, amelyet a lovak szeretnek. Ezek szintén direkt energiát szolgáltatnak.
 • A görögszéna kellemes aromát biztosít.

Minden, ami nem dopping!

Plusz vitamin etetés nem szükséges, ha a GROUP2 lótápot adja!

A termékek makro-, mikroelem és vitaminszintjeinek kialakításánál figyelembe vettük az élettani igényeket és a legújabb ajánlásokat.

 • A GROUP lótápok az összes létfontosságú mikroelemet tartalmazzák. A mikroelemek a szervezet működését alapvetően meghatározó enzimek, hormonok alkotóelemei, aktivátorai. Mi a mikroelemek szerves kötésű formáit használjuk, mert ezek jobban értékesülnek.
 • A GROUP lótápok vitaminszintje a piacon található termékekhez viszonyítva magasabb. A vitaminok az anyagcsere folyamatokban nélkülözhetetlen szerepet játszanak. A termékünk az összes ismert és kapható vitamint tartalmazza.
 • A GROUP lótápok C-vitamin, magas E vitamin és szerves szelén rendszere a sejtek oxidáció elleni védelmében játszik kiemelt szerepet.
 • A szerves kötésű cinknek és a C-vitaminnak az immunrendszer működésében van fontos szerepe.

A GROUP lótápokban pro- és prebiotikumok is vannak. Lovainkat ért stresszhelyzet (pl. szállítás, versenyzés, stb.) legelőször az emésztőrendszert, a bélflóra egyensúlyát borítja fel, ezért fontos a stabilizálása.

 • A probiotikum egy élő élesztő. Ezek a bélrendszerbe bekerülve elszaporodnak így ott a kólikát előidéző bélfóra szaporodását gátolják.
 • A prebiotikum egy speciális eljárással előállított frukto-oligo-szacharid (FOS), mely a szerkezetéből adódóan csak a bélflórában megtalálható hasznos bifidobaktériumoknak szolgál kizárólagos táptalajul. A hasznos baktériumok elszaparodása által a kórokozó baktériumok élettere csökken.
 • A GROUP lótápokba emésztést segítő gyógynövényt is tettünk.

Az energia felszabadításában, a zsíranyagcserében nagy szerepet játszó L-KARNITINT is tartalmaz. Az L-karnitinnel etetett lovak gyorsabban regenerálódnak a verseny után, nagyobb a teljesítményük.

 • A takarmányozásban használt növényi alapanyagok L-karnitinben szegények, ezért érdemes pótolni.
 • Az L-KARNITIN egy természetes vitaminszerű anyag. A szervezetben is megtalálható, de erős igénybevétel esetén a „belső“ szintézis nem elegendő. Az L-karnitin az energiahiányos állapotokat mérsékli, különösen stressz vagy betegség esetén. A sejtekben az aktivált zsírsavak felvevőjeként működik. Hiánya az energiaháztartás és a sejtmembrán-funkciók zavarában jelentkezik mivel a hosszú láncú zsírsavak energia forrásként csak az L-karnitinhez kötődve tudnak felhasználódni, elégni a mitokondriumok belsejében. Szerepet játszik még a sejtmembránok védelmében és szintézisében, elősegíti az antitest szintézist és a fagocita aktivitást, megvédi az idegsejteket az ammónia toxikus hatásától.
 • Összetevői által jó hatással van a hámszövetek regenerálódására (pata, bőr és szőrképződés), a csontrendszerre, a porcszövetekre, az izomfejlődésre, az idegrendszerre.
 • Mindezeken felül egy speciális, magas huminsav tartalmú adalékanyagot is használunk. A huminsav többek között a vörösvértestek oxigénszállító kapacitását fokozza, ezáltal növeli lovunk teljesítményét.
GROUP2 granulált takarmány 

Garantált beltartalmi értékek

DE ló MJ/kg 12,5
Nyersfehérje % 15,0
Nyerszsír % 4,50
Nyersrost % 5,50
Lizin % 0,84
Metionin % 0,32
Met.+Cisztin % 0,58
Kalcium % 1,70
Foszfor % 0,80
Magnézium % 0,70
Nátrium % 0,45
A vitamin NE/kg 28000
D vitamin NE/kg 2800
E vitamin mg/kg 560
C vitamin mg/kg 400
L-karnitin mg/kg 4000
Pre-és probiotikum   +
Melasz   +
Görögszéna   +
Huminsav   +
Szőlőcukor   +
Ezen kívül: K3-, B1-, B2-, B6-, B12-, vitaminok, kolin-klorid, folsav, pantoténsav, niacin, biotin, vas, cink, réz, mangán, szelén, jód, kobalt

És Ön mit etet??

MAXIMUMOT a MAXIMUMÉRT!